هلیکوپتر امداد

 

هلیکوپتر امداد 

هلیکوپتر امداد و نجات اولین بار در سال 1939 به صورت تست به پرواز درآمد. در آن زمان کسی فکر نمیکرد اورژانس هوایی تا این حد بتواند به خدمت بشر بیاید و روز به روز با انواع هواپیماها و آمبولانس ها پیشرفت کند.

81 سال پس از اولین ماموریت پزشکی موفقیت آمیز هلیکوپتر که یکی از مهمترین وسایل نقلیه امدادی است امروزه شاهد پهپادهای بدون سرنشینی هستیم که در ابتدا به کمک بیماران با دستگاه های تنفسی و امدادی می آیند و قطعا در آینده برای انتقال و درمان بیماران با شرایط حاد هم می باشد.

اورژانس هوایی ناجی متشکل از تیم حرفه ای و متخصص با بروزترین وسایل نقیله آماده ارائه خدمات انتقال بیمار با هلیکوپتر به بیمارستان 

اورژانس هوایی ناجی با افتخار با سابقه ترین خدمات آمبولانس هوایی و هلیکوپتر امداد را در سطح کشور در با بیش از 20 سابقه انجام می دهد. اولین بالگرد را چینی ها در حدود 400 سال قبل از میلا مسیح به عنوان اسباب بازی کودکانشان به کار می بردند.

درخواست هلیکوپتر امداد و نجات | ناجی ایر

 

طرح های اولیه بالگرد را «لئوناردو داوینچی» و یک شخص روسی به اسم «میخائیل لومونوسوف» ارائه دادند. مدل کوچکی از بالگرد به اسم چاینیز تاب در ابتدا در سال 1783 ساخته شد. 13 سال بعد «سر جورج کیلی» بالگردی بخاری را اختراع کرد.

در صد سال بعد بقیه طرح ها همه موتور داشته اند و اولین بار کلمه Helicopter در سال 1783 استفاده شد. اولین پرواز موفق یک بالگرد کامل به مدت 20 ثانیه و در ارتفاع 30 سانتی متری از زمین بود.

در ادامه بالگرد ها برای استفاده های نظامی و توسط افسر های نیروی هوایی مجارستان بودند که در سال 1936 یک شرکت آلمانی به نام «فوک ولف» هلیکوپتری ساخت که سرعت آن به 70 مایل بر ساعت و تا ارتفاع 11 هزار پایی رسیده بود.

اولین کمک امداد هوایی

در سال 1950 در جنگ کره اولین بار از هلیکوپتر برای امداد و نجات استفاده شد.

هلیکوپتری به نام بل 47 در آن زمان بود که در همان جنگ بالغ بر 20000 هزار سرباز مجروح و زخمی را به بیمارستان ها و مراکز درمانی انتقال دهد. با این تفاوت که در هنگام جنگ و به دلیل آماده نبودن این اقدام از هلیکوپتر فقط برای انتقال سریع و دوری از محیط جنگ استفاده می شد.

ولی امروزه هلیکوپترهای امداد و نجات بسیار پیشرفته شده اند. آنها کابین های جدا امکانات مخصوص بیمار و با وسایل و تجهیزات درمانی و پزشک متخصص به پرواز در می آیند.

بارزترین مدل هلیکوپتر های امداد و نجات در اختیار مراکز زیر است:

  • مرکز ناجی
  • هلال احمر
  • ارتش

هلیکوپتر امداد

از هلیکوپتر امداد در چه شرایطی استفاده می شود؟

از هلیکوپتر امداد برای شرایط حساس از جمله شرایط زیر استفاده می کنند:

  • سیل
  • زلزله
  • و اتفاقات بسیار مهم در نقاط دور دست

انواع هلیکوپتر امداد و نجات 

  • بل 202
  • بل 205
  • بل یو اچ-1 ایروکوای
  • بل یواچ-1 ان توین هوی
  • یوروکوپتر ئی سی 155
  • یوروکوپتر ئی سی 225 سوپر یوما

کاربرد اورژانس هوایی

همانطور که میدانید آمبولانس هوایی شامل مجموعه ی خدمات و فوریت های پزشکی می شود.

که در مواقع اضطراری انتقال هوایی مصدومین به مراکز درمانی انجام می شود.

در بسیاری از مواقع حوادث غیر مترقبه در مکان های دور افتاده مثل کوهستان و ارتفاعات و دریا اتفاق می افتد و مصدومان و مجروحان بدحالی که نیاز به انتقال به مراکز درمانی دارند باید از خدمات هلیکوپتر امداد استفاده کنند.

براساس آمار های مرکز آمبولانس ناجی جالب است بدانید در سال های گذشته، اورژانس هوایی بیشترین کاربرد را برای بیماران بدحال مناطق دور افتاده و همچنین عشایر، ارتفاعات و کمک به سیل و زلزله را داشته و در بهترین و امن ترین شرایط بیماران را به مراکز درمانی انتقال داده اند.

هلیکوپتر امداد و نجات جز وسایل نقلیه ی اورژانس هوایی به حساب می آیند و توانایی تغییر سریع ارتفاع و مانور مناسب در سرعت های بالا را دارند و همین موضوع باعث شده است که هلیکوپترهای امداد و نجات بیشترین کاربرد را در اورژانس های هوایی داشته باشند.

آمبولانس ناجی آماده ارائه خدمات انتقال بیمار به صورت هوایی و زمینی با نیروی متخصص و بروزترین تکنولوژی در سراسر ایران

تیم های متخصص و با تجربه پزشکی موجود در هلیکوپترهای نجات توانایی مدیریت بحران دارند و می توانند سریعا به وضعیت بیمار رسیدگی کنند و تا حدودی درمان های اولیه و اقدامات احیا در طول مسیر رسیدن به مرکز درمانی توسط این تیم متخصص و دوره دیده انجام می شود.

مهمترین مزایا هلیکوپتر در مقایسه با هواپیما

یکی از بزرگترین مزیت های هلیکوپترهای نجات در اورژانس هوایی در مقایسه با دیگر وسایل نقلیه ی هوایی در آن است که هلیکوپترها می توانند در سریعترین حالت ممکن بیماران را مراکز درمانی برسانند؛ چرا که این بالگردها توانایی فرود و برخاست در بسیاری از جاده ها و سطوح ناهموار را دارند.

امکان تغییر چینش داخلی صندلی در این هلیکوپترها وجود دارد و امکانات کافی مثل: داروهای مورد نیاز و دستگاه‌های تنفسی، نوار قلب، تنفس مصنوعی و برانکارد و… باعث شده است تا امروز این وسیله ی نقلیه ی هوایی طرفداران بسیار زیادی داشته باشد و کمترین آسیب احتمالی ممکن به بیماران در طول مسیر را داشته باشد.

انتقال بیمار با هواپیما به بیمارستان | ناجی ایر

هلیکوپتر برای امداد و نجات کوهستان

به کلیه عملیاتی که در محیط های کوهستانی سرد و صعب العبور برای نجات وجستجو افراد گفته می شود.

در کنار این خدمات و هلیکوپتر کوهستان از کمک سگ های جستجوگر و زنده یاب استفاده کرد.

مسلما به دلیل وجود کوه ها و صخره های و مراکز کوهنوردی و پیست های اسکی زیاد در کشور و همچنین احتمال تغییر آب و هوا در این مناطق توصیه می شود کوهنوردان برای اطمینان آمادگی درخواست از هلیکوپتر های امداد و نجات در کوهستان را داشته باشند.

اولین قدم وجود یک نفر آشنا به محیط های کوهستانی نیاز است دوم وجود یک پزشک متخصص  و سوم یک تیم جستجو و خلبان برای مواقع ضروری نیاز است. مرکز آمبولانس ناجی تمامی این افراد را به صورت شبانه روزی و شیفتی در اختیار دارد.

تیم ناجی در مواقع لزوم به سرعت و با دقت و تجربه کارکنان خود تحت هر شرایطی به کمک تمامی مردم ایران زمین و حتی کشور های همسایه خواهد آمد.

انجام اقدامات فوری در صحنه حادثه توسط هلیکوپترهای نجات

 

یکی از بهترین گزینه های انتخابی در مواردی که افراد به صورت دسته جمعی(چند نفر) دچار سوانح و مشکلات در مکان هاییی همچون کوه و صخره میشوند، برقراری ارتباط با اورژانس هوایی میباشد. اصولا در مواقعی که افراد دچار سوانح شدید می شوند و پس از درخواست از اورژانس هوایی،هلیکوپترهای نجات سریعا در محل وقوع حادثه حضور میابد و اقدامات زیر به ترتیب انجام میشود:

1.به محض رسیدن نیروهای امدادی اورژانس هوایی به صحنه حادثه، در اولین فرصت همه مصدومین و بیماران را معاینه کرده.

2.در مرحله ی دوم ، بیماران ارزیابی و اولویت بندی میشوند.

  1. سپس برای رفع مشکلات فوری آنها اقدام می‌کنند.از جمله این اقدامات بازکردن راه تنفس بیمار، کنترل خونریزی، انجام عملیات احیای قلبی و ریوی و ثابت‌سازی اندام‌های شکسته است.‏
  2. هماهنگی های لازم با اتاق فرمان برای اعزام به مرکز درمانی نیز انجام میشود. به عبارتی دیگر این محل معمولاً نزدیکترین مرکز درمانی در محدوده صحنه حادثه است که امکان ارائه خدمات لازم را به مصدوم یا بیمار دارد.

5.در آخرین مرحله هماهنگی های لازم برای تحویل بیمار به مرکز درمانی منتخب انجام میشود و سوپروایزر هلیکوپترهای نجات هماهنگی لازم را با این مرکز انجام میدهند و زمان تقریبی رسیدن خود را نیز اعلام میکنند و در صورت نیاز از مکان نشست هلیکوپتر تا مرکز درمانی،بیماران توسط آمبولانس زمینی(در مسیر کوتاهی ) منتقل خواهند شد.

نکاتی در مورد اورژانس هوایی

1 . تمامی تجهیزاتی که برای حفظ جان بیماران لازم است.

در هلیکوپترهای نجات پیش بینی شده است و در این مورد شامل تجهیزات خاصی می‌شود.

‏اورژانس هوایی ناجی دارای تمامی امکانات مورد نیاز برای انتقال سریع بیماران و مصدومان به مراکز درمانی میباشد.

2. زمان انجام عملیات و ماموریت‌های اورژانس هوایی از یک ساعت بعد از طلوع تا یک ساعت قبل از غروب آفتاب است.

زیرا متاسفانه بالگرد‌های اورژانس قابلیت دید در شب را ندارند.

3. در هر آمبولانس هوایی یک پزشک و یک پرستار ماهر حضور دارند .

که میتوانند در شرایط بحرانی بهترین و سریعترین عملکرد را داشته باشند.

4. هلیکوپترهای نجات توانایی نشست و برخاست در سطوح ناهموار را دارند و امکان حمل عده بیشتری از بیماران به روش انتقال هوایی نیز وجود دارد.

5. اورژانس هوایی ناجی خدمتی است که توان نظام سلامت را برای ارائه خدمات پیشگیرانه و فوریت‌های پزشکی،بهبود می بخشد، چرا که در برخی از مواقع حوادث در نقطه‌ای از کشور اتفاق می‌افتد که دسترسی به مصدومان و مجروحان از طریق زمینی بسیار دشوار و زمان بر میباشد.

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت درخواست آمبولانس هوایی

و هلیکوپتر امداد در هر جای ایران که باشید می توانید

با شماره 02188464000 تماس حاصل فرمایید

و با کارشناسان ما صحبت کنید.

فهرست